Spinat Boller Bread(via)
Bløde, lækre spinatboller med gulerod, kerner og rig på fibre og fuldkorn. Perfekt il morgenbordet eller som sandwichbolle. Æltefrie og nemme at lave.
Ingredients
Instructions
12 stk
- I en stor skål tilsættes frossen spinat og kogende vand hældes over. Rør indtil det er optøet. Tilsæt plantemælk og opløs gæren heri.
- Tilsæt agavesirup, salt, olivenolie, revet gulerod og kerner. Rør godt rundt.
- Tilsæt havregryn og speltmel. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen og rør dejen grundigt sammen. Dejen vil være klistret men ikke våd.
- Kom film over skålen samt et klæde og sæt til hævning 1,5 time ved stuetemperatur.
- Drys bordet med mel og vend forsigtigt dejen herud. Træk dejen let ud med dine hænder så du for en rektangel og lav 3 X 4 baner og skær herfra 12 stykker. Form dem let til boller ved at bruge dine hænder og evt. en dejskraber.
- Sæt på bageplade beklædt med bagepapir.*Du kan også vælge at sætte klatter med 2 skeer direkte fra skålen på bagepladen.
- Lad bollerne efterhæve 30 min. under fugtigt klæde. Forvarm imens ovnen til 220° almindelig ovn.
- Bollerne bages i den forvarmede ovn i 20-25 min. indtil let gyldne og sprøde. Hold øje. Mine fik 23 minutter men det afhænger meget af din ovn.
- Lad bollerne afkøle på rist. Nyd dem lune eller brug i madpakke. Bollerne kan opbevares i lufttæt pose.