Spicy Peanut Stew med gråærter Dinner(via)
Ingredients
Instructions
4 persons
- Skyl de tørrede gråærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. Hæld vandet fra de iblødsatte ærter, og stil dem til side.
- Tænd ovnen på 200 grader, varmluft. Skær græskarret ud i små tern - behold gerne skrællen på. Vend ternene med olivenolie, paprika, koriander, salt og peber, og bag ternene i den varme ovn i 25 min – rør i dem undervejs.
- Pil løget og hak det fint. Svits det sammen med revet hvidløg, revet ingefær og tomatpure i olie i en stor gryde i et par minutter. Tilsæt peanutbutter, kokosmælk, bouillon og skyllede gråærter og lad det koge op – sørg for, at peanutbutteren bliver opløst. Tilsæt limesaft, sukker og eventuelt chilisauce og lad det hele simre i 40 min under låg – rør ind imellem.
- Rengør spinaten grundigt – tilsæt spinat til suppen sammen med de bagte tern af græskar. Lad det hele simre et par minutter, indtil spinaten er faldet sammen. Smag til.
- Sørg for, at retten smager syrligt, så tilsæt eventuelt mere limesaft.