Spicy Peanut Stew med gråærter Dinner(via)

Ingredients

Instructions

4 persons
  1. Skyl de tørrede gråærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. Hæld vandet fra de iblødsatte ærter, og stil dem til side.
  2. Tænd ovnen på 200 grader, varmluft. Skær græskarret ud i små tern - behold gerne skrællen på. Vend ternene med olivenolie, paprika, koriander, salt og peber, og bag ternene i den varme ovn i 25 min – rør i dem undervejs.
  3. Pil løget og hak det fint. Svits det sammen med revet hvidløg, revet ingefær og tomatpure i olie i en stor gryde i et par minutter. Tilsæt peanutbutter, kokosmælk, bouillon og skyllede gråærter og lad det koge op – sørg for, at peanutbutteren bliver opløst. Tilsæt limesaft, sukker og eventuelt chilisauce og lad det hele simre i 40 min under låg – rør ind imellem.
  4. Rengør spinaten grundigt – tilsæt spinat til suppen sammen med de bagte tern af græskar. Lad det hele simre et par minutter, indtil spinaten er faldet sammen. Smag til.
  5. Sørg for, at retten smager syrligt, så tilsæt eventuelt mere limesaft.